HK Hiker - Peel Rise

Door: Kim Knape

Zin om een stuk te lopen, maar de Peak inmiddels wel gezien en geen zin om vanaf Hong Kong Island een uur onderweg te zijn voor een niet-stadse, rustige trail? Of aan het trainen voor een wat vlakkere race, maar geen zin in het asfalt van Bowen Road? Of wil je de hond mee kunnen nemen, maar is die nog te jong (of al te oud)
om flink hoogtemeters te maken? Peel Rise: zowel als daghike of ‘s avonds met een hoofdlamp goed te doen!


Via Old Peak and Lugard Road, of de Morning Trail, loop je de Peak op (afhankelijk van de groepssamenstelling is de taxi een prima alternatief). Na een koffie, water of
lunch bij Bread Street Kitchen of de Peak Lookout loop je via de westzijde de Hong Kong Trail op, met een mooi uitzicht over Pok Fu Lam en het water. Nadat je Pok
Fu Lam Reservoir gepasseerd bent, vervolg je je route bovenlangs Wah Fu. Na tien kilometer kan je in Aberdeen besluiten van de trail af te gaan, of de route (Hong kong Trail sector 3) naar Peel Rise te vervolgen. Dit is een smal en heel rustig paadje waar je weg bent van de stadse geluiden en waar je, in tegenstelling tot de Peak, geen grote hordes fotograferend volk zult tegenkomen.


Starten in Aberdeen is dus ook mogelijk - sector 3 is 6,5 kilometer. Het einde van deze route is Magazine Gap Road. Hier vandaan kun je makkelijk richting Wan Chai of over Bowen Road (terug) richting Central. Sector 4 brengt je nog 7,5 kilometer verder (gemakkelijke wandeling) naar Wong Nai Chung Gap (nabij het reservoir), vanuit waar de taxi richting Repulse Bay, Stanley en Shek O genomen kan worden.


Al met al, waar je dan ook op het eiland wil beginnen of eindigen - al deze wandeltochten zijn aan te raden, maar mijn grote favoriet is het mini-bospaadje naar Peel Rise!

Pok Fu Lam reservoir, Kim Knape, 2018
Pok Fu Lam reservoir, Kim Knape, 2018​​​​​
Peel rise bospaadje
Bospaadje naar Peel Rise, Kim Knape, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de Hollandse Nieuwe Lente & Zomer 2019